Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Emircan ERDAL
1142OKUNMA

Sayıştay’ın 2021 yılı faaliyet raporu yayınlandı

Sayıştay, şubat ayında 2021 faaliyet raporunu yayınladı. Kamuya yayınlanan rapora göre, 2021’de 571 adet genel rapor düzenlendi. Ayrıca 120 adet siyasi parti esas inceleme raporu Anayasa Mahkemesi’ne, 575 yargılamaya esas rapor ise yargılama dairelerine gönderildi.

Bütçe fazla verdi

2021 yılına ait Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu gereğince Sayıştay’a tahsis edilen 441 milyon 550 bin liralık ödenekten 390 milyon 824 bin 240 lira harcanmış olup 50 milyon 725 bin 760 lirası yıl sonunda iptal edildi. Bütçe gerçekleşme oranı %89 oldu.

Performans hedeflerine ulaşıldı

Dış denetimde ve hesap yargılamasında hedeflenen 21 performans kriterinde başarıya ulaşıldı. Hedeflenen kriterler arasında risk odaklı denetim, denetimlerde belgeleme ve arşivleme konusunda uluslararası standartlara uygunluk, kurumsal tanınırlıkta artış gibi dış hedeflerin yanında; iş birliği ve koordinasyon toplantı sayısında artış, çalışanların memnuniyeti gibi içeriye yönelik hedefler yer aldı.

VERA ve büyük veri analizi

Sayıştay’a ait verilerin bir veri tabanında toplanmasına olanak veren VERA’nın iyileştirmelerine bu yıl da devam edildiği bilgisi raporda yer aldı. Raporda ayrı başlık altında değerlendirilen veri tabanının, büyük veri analiziyle desteklendiği ve risk analizlerinin yapılmasına olanak verdiği belirtildi. Bu sayede denetim yöntemlerine ve denetim süreçlerine de katkıda bulunacağı eklendi.

Yorumlarınızı Bize Yazınız

Soru Sor