Vergi, Maliye, Ekonomi, Sosyal Güvenlik, Ticaret Hukuku Hakkındaki Herşey

Kültür ve Sanat

Duygu MENTEŞ
Duygu MENTEŞ
1302OKUNMA

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteği ile düzenlediği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül sahipleri, Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplanan seçici kurullar tarafından belirlendi.

Mehmet Eroğlu başkanlığında, Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan’ın yer aldığı Attilâ İlhan Roman Ödülü Seçici Kurulu, “Duru bir Türkçe ile kültürlerarası bir büyüme hikâyesini, toplumsal duyarlılıkla ele aldığı” gerekçesiyle “Burası Radyo Şarampol” adlı eseriyle Şükran Yiğit’i ödüle değer buldu.

Metin Celal başkanlığında, A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık’ın yer aldığı Attilâ İlhan Şiir Ödülü Seçici Kurulu, “Entelektüel bakışı, kavramsal yaklaşımı, manzumla mısra arasında günümüze uygun duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı” gerekçesiyle ödülün oybirliğiyle, “Bir Uçurumun Haritası” adlı eseriyle Alphan Akgül’e verilmesine karar verdi.

Seçici kurul tarafından uygun eser bulunamaması nedeniyle İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün verilmediği yarışmada, İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü, “Sınırları aşmaya çalışan; yeni arayışlarla kadınlık durumunu ve kimlik sorgulamasını önemseyen deneysel tavrı” gerekçesiyle “Türbülans” adlı eseriyle Naile Dire’nin oldu.

Yorumlarınızı Bize Yazınız

Soru Sor